El joc educatiu: el joc dels primers auxilis de la Creu Roja

Aqui poso a l'abst el link on podreu accedir al joc en qüestió:

http://www.cruzroja.es/cre/2006_7_FR/matcurfad/juegoppaa/catala/creuroja_cd.swf


El joc dels primers auxilis


Descripció del joc: és un joc interactiu que vol apropar els primers auxilis als joves, tot i que el seu contingut és apte per a totes les edats.
Hi han diferents victimes en situació d’accident, i l’usuari el que haurà de resoldre es saber fer bé els primers auxilis en format de preguntes tipo test.

Objectiu: empatia amb possibles persones que puguin estar en situació de perill i saber com actuar i quan actuar.
L’usuari = “metge” . L’usuari es qualsevol persona (excepte nens/nenes)


Aspectes sociologics:

-         Personatges: en aquest joc no “juguem” amb un personatge, peró si que hem de triar a una persona victima per poder ajudar-la fent-li els primers auxilis.

-         Estereotipcs: molts colors i vius per captar l’atenció a l’usuari. Colors que conecten amb la realitat d’una ciutat. Els dibuixos són un bon mitjà per captar l’atenció als joves.

-         Tòpics: el fet de que en la ciutat hi hagin molts casos de possibles victimes provoquen a l’usuari saber la realitat de la vida, és a dir, que en qualsevol moment pot passar qualsevol cosa.

Aspectes estètics:

-         Anàlisi de l’imatge: dintre de la ciutat hi han varies escenes d’accidents. Tots estàn en format dibuixos. La qualitat dels dibuixos no és excel-lent, però són dibuixos que ajuden a entendre millor la seva “situació real”.

-        So: el so dels dibuixos el trobu adequat en la representació que realitzen. És un bon acompanyament per saber el que passa en cada situació de risc. La qualitat del so no es molt elevada, peró per ser un joc és correcte.

Wordle, una nova forma de presentació?

Wordle: LES TIC


En la web  de http://www.wordle.net/ trobem una eina que ens facilita unes presentacions per als nostres textos o notícies entre els quals podem escollir el més idoni per utilitzar-lo i que tingui un aspecte innovador, moder i poc usual.

Power point IDENTITAT DIGITAL i notícia: “EMPLEO E IDENTIDAD DIGITAL 2.0”

En primer lloc aporto el link amb el nostre power point sobre la identitat digital:


http://www.slideshare.net/4-OLANVICRI/la-identitat-digital-7523991


Bé, aquí aporto una notícia de "teleprensa, primer periódico digital de almeria". La qual he cregut si més no curiosa i interesant per la seva relació directe amb les temàtiques tractades al blogg. Espero que hos agradi i interesi, a la part inferior de la notícia trobareu el link de la web.




La UAL organiza unas Jornadas sobre Empleo e Identidad Digital 2.0


Se pretende que los asistentes adquieran competencias sobre cómo utilizar las webs 2.0 (redes sociales, blogs.), dar consejos e indicaciones sobre como redactar perfiles que resulten atractivos a las empresas y conocer cuáles son las redes profesionales más adecuadas en función del perfil laboral

ALMERÍA.- Dentro del plan de fomento de la cultura emprendedora que está llevando a cabo el Servicio Universitario de Empleo a través del Programa de Autoempleo, el próximo 13 de abril, en la Sala de Grados del Aulario IV, se van a celebrar las Jornadas tituladas “EMPLEO E IDENTIDAD DIGITAL 2.0”.

Como objetivo principal, se pretende que los asistentes adquieran competencias sobre cómo utilizar las webs 2.0 (redes sociales, blogs.), mostrar el catálogo de recursos 2.0 existentes en la red relacionados con el mundo laboral, dar consejos e indicaciones sobre como redactar perfiles que resulten atractivos a las empresas y conocer cuáles son las redes profesionales más adecuadas en función del perfil laboral. Las Jornadas son gratuitas y se entregará diploma de asistencia. El programa será el siguiente:

10:00 h. Inauguración a cargo del Rector, Pedro Molina García.

10:15h. “Networking, Recursos y Empleo 2.0” a cargo de Juan Martínez de Salinas, autor del blog “El blog de recursos humanos”. Esta ponencia se dedicará específicamente a demandantes de empleo e irá enfocada a las redes sociales y web 2.0 como instrumento de búsqueda de empleo.

11:00h.
Pausa – café

11:30 h. “Identidad digital para empresas” a cargo de Pedro de la Torre Rodríguez, Gerente de INDALICS y Manuel Ruiz Hernández, Creativo de GEEKIA. Estas dos empresas almerienses de reciente creación son punteras en las TIC. Además de comentar su experiencia real en el emprendimiento explicarán la forma de optimizar los recursos disponibles en las webs 2.0, que permiten captar y gestionar la información que proporcionan sus clientes con el objetivo de mejorar sus productos, procesos, atención al cliente, etc…

12:15 h. “Oficina Virtual de Empleo”, a cargo de Antonio Jesús Tapia Martínez técnico de la Consejería de Empleo de la Junta de Andalucía, que expondrá el funcionamiento de la página web de la Oficina Virtual de Empleo desde los dos perfiles de usuario: demandantes y oferentes de empleo.

13:00 h. Cierre de la Jornada

El plazo de inscripción se abrió el día 29 de marzo y permanecerá abierto hasta que se cubran las plazas. Si estás interesado/a puedes inscribirte a través de www.ual.es/empleo o mandando un mail con tus datos a fomento@ual.es.

http://www.teleprensa.es/almeria-noticia-288600-La-UAL-organiza-unas-Jornadas-sobre-Empleo-e-Identidad-Digital-20.html


juguem? edu365.cat

Títol: M'endevines?

Edat: 4-5 anys en amunt.

Tracta, de unes endevinalles que són presentades a l'infant, i tenen un lloc determinat per escriure la solució. Compta amb una bona distribució en l'espai i combinacions de colors apropiades per captar l'atenció en la pantalla i un marcador d'acerts molt entenedor.

L'he trobat força correcte, apropiada i amb nivells a escollir per escaure la dificultat adequada segons l'infant. Trobem que la lletra sempre són majúscules, fet que facilita la comprensió lectora a les primeres edats, i que puguin treballar de forma més autònoma. 
Les correccions o puntuació d’encerts i errades les pot realitzar l'infant per si sol de forma fàcil i visible e tot moment. 

Per tant, utilitzable per a que de forma autònoma puguin treballar amb un ordinador tot aprenent. Augmentant la comprensió lectora, la capacitat de deducció, millorar la seva imaginació i ampliar vocabulari sempre augmentant la seva ortografia.




Espero que sigui una eina apropiada per a qualsevol que la vulgui emprar, a continuació teniu un l'enllaç:


http://www.edu365.cat/infantil/endevinalles/portada.htm

SPOT AMB FIGURA RETÒRICA



S'observa un plat amb aspecte dur i resistènt, que va acompanyats dels coberts al costat, on l'apat seria una roda d'un coche de la marca que es promociona. La marca surt just al centre de la imatge, i va acompanyat de l'eslògan "el plato fuerte de toda família" que també va acompanyat del símbol de la marca. En aquest cas sería una sinécdoque, ons'expressa la part d'un tot. 




S'observa una sabata de gran dimensió, presionada per dues grues i alhora intacte. D'on podem extreure que la sabata és molt resistent i dura. Per tant en aquest segon exemple trobem una hipèrbole, que no és res més que una exageració ponderativa d'un element o qualitat.











Què és una Wiki?




Aquí heu pogut observar una explicació de que és i per a que serveixen les Wiki. Una de
 les idees més simples i més eficaces dels últims anys. 
El wiki és un document compartit en la web i que pot ser editat per qualsevol persona des de qualsevol lloc i enqualsevol moment. La primera vegada a un li sembla una idea desgavellada, però les seves possibilitats de treball són increïbles.

Què són les TIC?




Són tecnologies de la informació i de comunicacions, consten d'equips de programes
informàtics i mitjans de comunicació per reunir, emmagatzemar, processar, transmetre i presentar informació en qualsevol format és a dir veu, dades, textos i imatges.


Les TIC com les TAC


Podem observar com busquem culpables del mal rendiment acadèmic dels nostres estudiants, però just on hauriem d'incidir, en els infànts donant-los ajut i comanyia, no ho fem, els deixem sols.


Els llibres han perdut protagonisme davant dels avenços de la tecnologia, com per exemple els videojocs que són una de les fonts de distracció i ocupació del temps dels petits. Per tant, està molt bé que s'avanci en la tecnologia, però hem de guiar i educar a com utilitzar-la.


En aquesta vinyeta, el noi segons el que li diu la seva psicòloga, necesita més comunicació (afectiva o social) a lo que el pare li contesta amb lo del ADSL (comunicació però no la que necessia) i deixa d'involucrar-se en el problema i continua amb lo seu.


Aquí donen a entendre que el llibre ja està obsolet, s'en parla com a cosa del passat. A més o accentuen amb un nen petit i un home gran com dient que  ja fa molts anys dels llibres. La tecnologia avança a passos de gegant i deixa obsoletes coses que han ocupat un lloc rellevant en altres moments ja passats.